Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ρεκορ γκινες-τα παντα

Πατάτα-Γίγας βάρους 11,3 κιλών

Πατάτα-Γίγας βάρους 11,3 κιλών

Λίβανος - 9/12/2008

Ένας λιβανέζος αγρότης, ο Khalil Semhat κρατά στα χέρια του τη γιγαντιαία πατάτα. Δεν πίστευε στα μάτια του όταν ανακάλυψε την τεράστια πατάτα βάρους 11,3 κιλών. Ο κος Semhat ελπίζει να γραφτεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ένα αγρότης από την Αγγλία για πατάτα βάρους 3,5 κιλών.



Το μακρύτερο βιβλίο μαθηματικών στον κόσμο

Το μακρύτερο βιβλίο μαθηματικών στον κόσμο

Γιένα, Γερμανία - 5/6

Περίπου 3.500 μαθητές, δάσκαλοι και βοηθοί εργάστηκαν πυρετωδώς για να φτιάξουν το μακρύτερο βιβλίο μαθηματικών του κόσμου, στην Γιένα. Κάθε συμμετέχων είχε στη διάθεσή του δύο ώρες για να τελειώσει μία επιφάνεια 4 τ.μ. Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι ζωγραφισμένο σε μία επιφάνεια που φτάνει τα 5000 μέτρα σε μήκος, και βρίσκεται σε έναν αυτοκινητόδρομο. Οι μαθητές θέλουν με αυτό το κατόρθωμά τους να μπούνε στο βιβλίο τον Ρεκόρ Γκίνες.

Tags: βιβλίο ρεκόρ γκίνες, γερμανία, γιένα, μακρύτερο βιβλίο μαθηματικών




Kανταΐφι 10 μέτρων στη Βέροια


Kανταΐφι 10 μέτρων στη Βέροια
Βέροια, Ελλάδα - 6/7

Ένας γλυκός "πειρασμός" μήκους 10 μέτρων έκαμψε τις διαιτητικές "αντιστάσεις" κατοίκων και επισκεπτών της Βέροιας, που βρέθηκαν σήμερα στο πάρκο Εληάς. Ο λόγος για το μεγαλύτερο κανταΐφι που έγινε ποτέ και το οποίο διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Tags: βέροια, βιβλίο ρεκόρ γκίνες, καταΐφι, πάρκο εληάς



Ντραμς για ρεκόρ Γκίνες

Ντραμς για ρεκόρ Γκίνες


Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο - 14/7

Εκατοντάδες ντράμερ πήραν μέρος στην εκδήλωση που έγινε με σκοπό να καταφέρουν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ αριθμού ντράμερ, οι οποίοι παίζουν ταυτόχρονα μέσα στον ίδιο χώρο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο National Indoor Arena στο Μπέρμιγχαμ.


Βιβλίο για ρεκόρ Γκίνες


Βιβλίο για ρεκόρ Γκίνες

Ρότερνταμ, Ολλανδία - 7/5

Μία ομάδα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας προσπάθησε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, παρουσιάζοντας το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου. Πρόκειται για μία μακροσκελή έκδοση 140 μέτρων του βιβλίου 'Molenrijk Zuid-Holland' από τον φωτογράφο Eppo W. Notenboom και το συγγραφέα Henk Schroeder.



Παγκόσμιο ρεκόρ ροχαλίσματος

Παγκόσμιο ρεκόρ ροχαλίσματος


Βουδαπέστη, Ουγγαρία - 31/3

Γύρω στα 67 άτομα πήραν μέρος στην προσπάθεια να σημειωθεί παγκόσμιο ρεκόρ ροχαλίσματος στη Βουδαπέστη. Στο ρεκόρ θα υπολογιστούν τα άτομα που έχουν πέσει σε πραγματικό ύπνο καθώς και η ένταση του ροχαλίσματος. Το προηγούμενο ρεκόρ συμπεριελάμβανε 16 άτομα και η μέγιστη ένταση του ροχαλίσματος έφτανε τα 98 ντεσιμπέλ. Σκοπός του ρεκόρ είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις συνέπειες του ροχαλίσματος στην υγεία.


Η μεγαλύτερη τούρτα του κόσμου


Η μεγαλύτερη τούρτα του κόσμου


Μπούργκος, Ισπανία - 20/3

Μία τούρτα 1,000 κιλών φτιάχτηκε για τα 100α γενέθλια της ισπανικής Τράπεζας Caja Circulo στο Μπούργκος. Η τούρτα θα μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη του κόσμου.



Βρετανικό ρεκόρ Γκίνες εσωρούχων


Βρετανικό ρεκόρ Γκίνες εσωρούχων


Λονδίνο, Βρετανία - 14/11/2008

Πάνω από 100 Βρετανοί συγκεντρώθηκαν στον σταθμό St.Pancras του Λονδίνου, φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους, καταφέρνοντας να κερδίσουν μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ως η πολυπληθέστερη ομάδα ατόμων που κυκλοφόρησαν δημόσια μόνο με τα εσώρουχά τους.






Η Ιστορία του GUINNESS Guinness World Records



Robert Wadlow

Το 1951, ο Σερ Χιού Μπίβερ, ο τότε Γενικός Διευθυντής της Ζυθοποιίας Guinness, κατά την διάρκεια ενός κυνηγιού, ήρθε σε διαφωνία για το αν ο χρυσός χαραδριός ή ο αγριόγαλος ήταν το ταχύτερο πουλί της Ευρώπης. Τότε αντιλήφθηκε ότι αν υπήρχε ένα βιβλίο που θα έδινε απαντήσεις σε τέτοιου τύπου ερωτήσεις θα αποδεικνυόταν πολύ δημοφιλές. Και είχε δίκιο!

Η ιδέα του Σερ Χιού έγινε πραγματικότητα όταν ο Νόρις και ο Ρος Μακουίρτερ, οι οποίοι είχαν ένα πρακτορείο ειδήσεων στο Λονδίνο, πήραν την εντολή να συγγράψουν το The Guinness Book of Records. Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε στις 27 Αυγούστου 1955, και ανέβηκε στην κορυφή της Βρετανικής λίστας με τις καλύτερες πωλήσεις, τα Χριστούγεννα, της ίδιας χρονιάς.

Από τότε το Guinness World Records™ έχει γίνει ένα πασίγνωστο όνομα και είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα παγκόσμια ρεκόρ. Κανένα άλλο δημιούργημα δεν συλλέγει, πιστοποιεί, διαπιστεύει και παρουσιάζει δεδομένα παγκόσμιων ρεκόρ με την ίδια βαρύτητα στην περιεκτικότητα και στην αυθεντικότητα.

Η Ομάδα Διαχείρισης Ρεκόρ διατηρεί μία άγρυπνη ματιά για να επιβεβαιώνει την ακρίβεια και την σχέση κάθε Guinness World Record™, ενώ η ομάδα των Διαχειριστών Ρεκόρ λειτουργεί με σταθερή αμεροληψία και δέσμευση στην ακριβολογία. Ένα γεγονός, μπορεί να γίνει Guinness World Record™ μόνο αν δοκιμαστεί, πιστοποιηθεί και ξεπεράσει κάθε υποψία.

Το βιβλίο επρόκειτο να γίνει ένα παγκόσμιο ρεκόρ από μόνο του. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα, σε 100 διαφορετικές χώρες και 37 γλώσσες, το Guinness World Records™ είναι το βιβλίο πνευματικών δικαιωμάτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών!




Συχνές Ερωτήσεις


1. Πώς μπορώ να κάνω αίτηση για να πραγματοποιήσω ή να καταρρίψω ένα ρεκόρ;

Το πρώτο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε στο site μας. Όταν θα κάνετε την εγγραφή, θα λάβετε τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε για να μπορείτε να βλέπετε το site ως εγγεγραμμένος χρήστης. Εάν μας πείτε ότι θέλετε να καταρρίψετε ένα ρεκόρ, θα σας στείλουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για αυτό το ρεκόρ, τις απαιτούμενες οδηγίες και ένα «Record Breakers Pack» στο οποίο θα υπάρχουν λεπτομέρειες για το τι αποδεικτικά θα πρέπει να μας στείλετε. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε και να καταρρίψετε ένα καινούργιο ρεκόρ, θα αποτιμήσουμε την πρότασή σας και θα σας απαντήσουμε αν είναι δεκτή σαν ένα Guinness World Record.

2. Αντ’αυτού μπορώ να σας στείλω ένα γράμμα;

Όχι, λαμβάνουμε υπ’ όψη μας μόνο προτάσεις που γίνονται μέσω του δικτυακού τόπου. Εάν δεν έχετε πρόσβαση στο Ιντερνετ, θα πρέπει να ζητήσετε από κάποιον που διαθέτει να σας βοηθήσει . Οποιαδήποτε αίτηση μέσω ταχυδρομείου χωρίς αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου, θα απορρίπτεται.

3. Πως ελέγχεται ένα ρεκόρ;

Αφού λάβετε τις οδηγίες, μπορείτε να δοκιμάστε να καταρρίψετε το ρεκόρ και να συγκεντρώσετε όλα τα αποδεικτικά που σας έχουν ζητηθεί στο Records Breaker Pack. Τα αποδεικτικά μπορείτε να τα στείλετε στα γραφεία μας στο Λονδίνο, όπου και θα εξεταστούν και σε 6 εβδομάδες, εάν ο έλεγχος είναι ικανοποιητικός, θα σας στείλουμε το πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει το ρεκόρ σας. Εάν μας στείλετε τα αποδεικτικά σας για ένα ρεκόρ χωρίς να έχετε υποβάλει αίτηση, δεν θα μπορούμε να το δρομολογήσουμε.

4. Τι είναι η Κρίση των Ρεκόρ;

Ο κριτής ρεκόρ είναι ένας επίσημος Κριτής Guinness World Records, ο οποίος θα παρακολουθήσει την προσπάθειά σας και θα πιστοποιήσει άμεσα το ρεκόρ σας, εάν είναι επιτυχημένο. Είναι πιθανόν να πραγματοποιήσετε ένα ρεκόρ χωρίς να παραβρίσκεται ένας κριτής στην προσπάθειά σας. Ωστόσο, θα δείτε ότι αν προσκαλέσετε έναν αντιπρόσωπο από το Guinness World Records θα δοθεί μεγαλύτερο κύρος στην προσπάθειά σας και θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς το ρεκόρ σας θα ανακοινωθεί αμέσως και ο αντιπρόσωπός μας θα σας απονείμει ένα Πιστοποιητικό Guinness World Record. Οι κριτές του Guinness World Records συνήθως παρακολουθούν αυτού του είδους τις προσπάθειες, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι το ρεκόρ διεξάγεται σύμφωνα που τις οδηγίες που έχουν δοθεί. Οι κριτές είναι εκπαιδευμένοι στις συνεντεύξεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και θα είναι διαθέσιμοι να μιλήσουν για το ρεκόρ στους δημοσιογράφους του ραδιόφωνου, της τηλεόρασης και των εφημερίδων, πριν, μετά και κατά την διάρκεια της προσπάθειάς σας. Στο τέλος της προσπάθειάς σας, αν αυτή είναι επιτυχημένη, ο αντιπρόσωπος θα σας δώσει ένα κορνιζαρισμένο πιστοποιητικό Guinness World Records αναγνωρίζοντας το κατόρθωμά σας. Η παρουσίαση του πιστοποιητικού είναι ένα σημαντικό στοιχείο της προσπάθειάς σας και θα προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ως μέρος της υπηρεσίας της Κρίσης των Ρεκόρ, συμπεριλαμβάνουμε επίσης τις ανακοινώσεις τύπου. Το εσωτερικό Γραφείου Τύπου, που διαθέτουμε θα εξετάσει τις ανακοινώσεις τύπου που θα γίνουν για την προσπάθεια και θα βοηθήσει να διανεμηθούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επίσης θα προσπαθήσουμε να κυκλοφορήσουμε το ρεκόρ και τις φωτογραφίες που θα μας παρέχετε έπειτα από την προσπάθεια σας για την πραγματοποίηση ή την κατάρριψη ενός ρεκόρ. Επιπλέον, θα σας παρέχουμε μία γρήγορη και φιλική υπηρεσία που θα σας βοηθήσει να λύσετε οποιαδήποτε απορία αφορά τους κανόνες, τις οδηγίες και την οργάνωση της προσπάθειάς σας, με τον Διαχειριστή των Ρεκόρ, από το γραφείο μας στο Λονδίνο, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στην προσπάθειά σας για το ρεκόρ.

Αυτή η υπηρεσία μπορεί να προσφερθεί σε επιλεγμένο αριθμό ατόμων και προϋποθέτει το κόστος παρακολούθησης του ρεκόρ, συν το κόστος του ταξιδιού, των μεταφορών από και προς τον χώρο της προσπάθειας και το κόστος διαμονής αν χρειάζεται.

Εάν θέλετε την παρουσία ενός κριτή, παρακαλούμε τηλεφωνήστε μας στο +44 207 891 4500

5. Πόσος καιρός απαιτείται για να πάρω μία απάντηση στην αίτηση που έχω κάνει για να καταρρίψω ένα ρεκόρ;

Κάθε χρόνο λαμβάνουμε περίπου 60.000 αιτήσεις που σχετίζονται με ρεκόρ, από ανθρώπους που θέλουν να πραγματοποιήσουν ή να καταρρίψουν ρεκόρ. Εξαιτίας του αριθμού των αιτήσεων που λαμβάνουμε, συνήθως χρειαζόμαστε περίπου 4 με 6 εβδομάδες για να απαντήσουμε, αν και μερικές φορές χρειάζεται μεγαλύτερο διάστημα για να τακτοποιήσουμε όλες τις αιτήσεις που λαμβάνουμε. Ωστόσο, αν χρειάζεστε μία πιο σύντομη απάντηση από αυτή, έχουμε την δυνατότητα να σας προσφέρουμε τις προνομιακές υπηρεσίες “Γρήγορης Διαδικασίας” και “Γρήγορης Επισκόπησης”.

6. Πως εφαρμόζεται η υπηρεσία Fast Track (Γρήγορη Διαδικασία);

Χρειάζονται 4-6 εβδομάδες για την ομάδα μας να απαντήσει σε μια αίτηση.

Εάν θέλετε μια πιο γρήγορη απάντηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Fast Track, η οποία θα ερευνήσει την αίτηση σας μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες.

Εάν χρησιμοποιήσετε το Fast Track, με την αρχική σας αίτηση, το κόστος είναι 400 Λίρες Αγγλίας και περιλαμβάνει:
Εξέταση της πρότασης σας μέσα σε 3 ημέρες και απάντηση από την Guinness World Records.

Προτεραιότητα απάντησης σε μεταγενέστερες ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το Members Area στο δικτυακό τόπο.

Εάν αποφασίστε να χρησιμοποιήσετε το Fast Track αργότερα, αφού μας έχετε ήδη στείλει τα αποδεικτικά της προσπάθειας σας, μπορούμε να εξετάσουμε αυτά τα αποδεικτικά, κατά προτεραιότητα, σε 3 ημέρες. Το κόστος θα είναι 300 Λίρες Αγγλίας.

7. Επιστρέφονται τα χρήματα του Fast Track εάν η αίτηση απορριφθεί;

Όχι. Εάν το προτεινόμενο ρεκόρ σας, δεν είναι κατάλληλο για το Guinness World Records, θα σας απαντήσουμε εξηγώντας το γιατί κα εάν είναι δυνατό προτείνοντας κάποιο άλλο ρεκόρ. Σε κάθε περίπτωση, τα χρήματα του Fast Track δεν επιστρέφονται.

8. Που μπορώ να αγοράσω το βιβλίο;

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, στα περισσότερα μεγάλα βιβλιοπωλεία από τον Σεπτέμβριο, κάθε χρόνο. Εναλλακτικά, μπορείτε να το αγοράσετε online από το Amazon.

9. Μου ζητήθηκε, να στείλω, ως μέρος μία προσπάθειας για ρεκόρ, μία ευχετήρια κάρτα/επαγγελματική κάρτα/σημείωμα με εταιρικές ευχές σε ένα 6άχρονο παιδί που πάσχει από καρκίνο. Αυτή η προσπάθεια για ρεκόρ ισχύει ακόμη;

Αυτή η προσπάθεια για ρεκόρ έχει σταματήσει. Πριν από πολλά χρόνια, ένα αγόρι που μάχονταν με τον καρκίνο ξεκίνησε μία εκστρατεία ζητώντας από ανθρώπους να του στείλουν μηνύματα ανάρρωσης προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα ρεκόρ για τα περισσότερα αντικείμενα που έλαβε άτομο. Τελικά, το αγόρι όχι μόνο κατάφερε να μπει επιτυχώς στο Guinness World Records του 1991, αλλά έγινε και πλήρως καλά.

Ωστόσο, από τότε, ξεκίνησαν τα mail-αλυσίδες με παραλλαγές της αρχικής ιστορίας, ζητώντας επαγγελματικές κάρτες ή ευχές, παρά μηνύματα ανάρρωσης. Παρακαλούμε μην απαντάτε σε τέτοιου είδους αιτήματα και αν κάποιος σας το ζητήσει, πέστε του ότι είναι φάρσα!

10. Έλαβα ένα e-mail αλυσίδα το οποίο ανέφερε ότι θα μπω στην έκδοση του Guinness World Record αν στείλω αυτό το μήνυμα και δεν σπάσω την αλυσίδα. Ισχύει αυτό;

Το Guinness World Records δεν δέχεται κανένα ρεκόρ που σχετίζεται με γράμματα-αλυσίδες, που αποστέλλονται είτε ταχυδρομικά, είτε μέσω e-mail. Αν λάβετε κάποιο γράμμα ή κάποιο e-mail, το οποίο σας υπόσχεται ότι θα δημοσιευτούν τα ονόματα όλων όσων συμμετείχαν σε αυτή την διαδικασία, παρακαλούμε διαγράψτε το, καθώς πρόκειται για φάρσα. Ακόμη κι αν αναφέρεται το Guinness World Records και η ταχυδρομική υπηρεσία, δεν έχουμε καμία σχέση. Λυπούμαστε αν πήρατε μέρος σε μία τέτοια διαδικασία γράμματος-αλυσίδας που νομίζατε ότι ήταν έγκυρη και τώρα απογοητευτήκατε που μάθατε ότι δεν ήταν.

11. Ποιο ρεκόρ καταρρίπτεται πιο συχνά;

Ένας μεγάλος αριθμός ρεκόρ καταρρίπτεται πολύ συχνά. Για παράδειγμα, γίνονται πολλές προσπάθειες για τον μαραθώνιο από DJ, κάθε μήνα. Ένα άλλο ρεκόρ που καταρρίπτεται πολύ συχνά είναι το γηραιότερο άτομο στον κόσμο, όπου οι πληροφορίες για την γέννηση του κατόχου επιβεβαιώνονται επισήμως.

12. Ποιος κατέχει τα περισσότερα Guinness World Records;

Το άτομο που κατέχει τα περισσότερα Guinness World Records είναι ο Ασρίτα Φούρμαν. Ο Ασρίτα ανάμεσα στα ρεκόρ που έχει πραγματοποιήσει είναι τα ταχύτερα 50 μίλια κάνοντας ταχυδακτυλουργικά, η μεγαλύτερη απόσταση βάδην ισορροπώντας ένα μπουκάλι γάλα στo κεφάλι, η μεγαλύτερη διάρκεια ισορροπίας πάνω σε μία μπάλα ασκήσεων.

13. Που είναι τα κεντρικά γραφεία της Guinness World Records Ltd;

Τα κεντρικά γραφεία της Guinness World Records Ltd βρίσκονται στο Λονδίνο, Αγγλία. Αν θέλετε να στείλετε κάποιο γράμμα, μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση: Guinness World Records Ltd, 3rd Floor, 184-192 Drummond Street, London, NW1 3HP

14. Πόσα θα πρέπει να πληρώσω όταν θα κάνω μία προσπάθεια για ρεκόρ;

Γενικά τίποτα! Η μοναδική φορά που το Guinness World Records ίσως χρειαστεί κάποια πληρωμή είναι στην περίπτωση που ζητήσετε την υπηρεσία Γρήγορης Διαδικασίας ή Γρήγορης Επισκόπησης - και αν χρειάζεται κάποιο άτομο από το προσωπικό μας, να παραβρεθεί στην προσπάθειά σας, κατόπιν ραντεβού. Επίσης, ενώ όλοι οι επιτυχημένοι κάτοχοι ρεκόρ, λαμβάνουν, χωρίς κόστος, ένα πιστοποιητικό που αναγνωρίζει το κατόρθωμά τους, θα υπάρξει χρέωση αν ζητήσετε κάποια επιπλέον αντίγραφα.

15. Πόσα πληρώνει το Guinness World Records στους κατόχους ρεκόρ;

Ποτέ δεν πληρώνουμε τους κατόχους ρεκόρ για τα κατορθώματά τους. Επίσης δεν καλύπτουμε έξοδα, δεν προσφέρουμε χορηγίες και δεν παρέχουμε εξοπλισμό. Το Guinness World Records είναι ένας αμερόληπτος διαιτητής κατάρριψης ρεκόρ σε όλο τον κόσμο και δεν μπορεί να πάρει μέρος στη διοργάνωση κατάρριψης ενός ρεκόρ. Πιστεύουμε ότι το κύρος και η διεθνής αναγνώριση ως επίσημος κάτοχος Guinness World Records είναι ένα μεγάλο βραβείο. Επίσης, οι κάτοχοι των ρεκόρ παρακινούνται όχι από το οικονομικό όφελος, αλλά από την πραγματοποίηση, την επίτευξη και την υπέρβαση των στόχων τους - και φυσικά από την απόκτηση του επίσημου πιστοποιητικού Guinness World Records.

16. Βρήκα ένα λάθος στο βιβλίο. Θα πρέπει να σας πληροφορήσω;

Πάντοτε καλοδεχόμαστε οποιοδήποτε σχόλιο που αφορά τις εκδόσεις μας, και αυτό μπορεί να φτάσει σε εμάς, εάν στείλετε ένα γράμμα στην διεύθυνση: Guinness World Records Ltd, Errors in the Book, 3rd Floor, 184-192 Drummond Street, London, NW1 3HP. Οι παρατηρήσεις σας μπορούν να αποσταλούν στο τμήμα έκδοσης για εκτενέστερη έρευνα. Προσπαθούμε πάντα να εξασφαλίζουμε τα υψηλότερα δυνατά δεδομένα ακριβείας.

17. Γιατί δεν είναι το ρεκόρ μου στο βιβλίο;

Κάθε χρόνο λαμβάνουμε περίπου 60.000 αιτήσεις από όλο τον κόσμο, από ανθρώπους που θέλουν να πραγματοποιήσουν ή να καταρρίψουν ρεκόρ. Πολλές από αυτές είναι επιτυχημένες και οι λεπτομέρειές τους προσθέτονται στην βάση των ρεκόρ μας.

Ωστόσο, μπορούμε να δημοσιεύσουμε μόνο 4.000 ρεκόρ, περίπου, στο βιβλίο κάθε χρόνο, καθώς είναι απίθανο να συμπεριλάβουμε όλες τις νέες εισόδους ρεκόρ και τους κατόχους τους. Απαιτείται φυσικά η απόφαση του εκδότη σχετικά με το ποια ρεκόρ θα συμπεριλάβουμε. Αν το ρεκόρ σας δεν επιλεγεί για έκδοση στην παρούσα περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα να συμπεριληφθεί στις επόμενες εκδόσεις, γεγονός που εξαρτάται από τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού και την κρίση του εκδότη. Μπορεί επίσης να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα.

18. Γιατί δεν είναι το ρεκόρ μου στην ιστοσελίδα;

Υπάρχουν περισσότερες από 30.000 κατηγορίες ρεκόρ στην βάση μας, και μόνο μία αναλογία από αυτές μπορεί να παρουσιαστεί στην ιστοσελίδα μας. Φιλοξενούμε 1.000 ρεκόρ περίπου online, αλλά προσθέτουμε κι άλλα κάθε εβδομάδα, γι’ αυτό καλό θα ήταν να ελέγχετε συχνά την ιστοσελίδα.

19. Ποια ρεκόρ ΔΕΝ πρέπει να δοκιμάσω να καταρρίψω;

Το Guinness World Records λαμβάνει περίπου 65.000 αιτήσεις για ρεκόρ κάθε χρόνο, και είναι φυσικά αδύνατο για εμάς να δεχθούμε οτιδήποτε λαμβάνουμε.

Ορισμένες προτάσεις για ρεκόρ, είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνες για να τις δεχτούμε, ειδικά αν υπάρχει κίνδυνος για τους θεατές και το κοινό, καθώς και για τους συμμετέχοντες. Κάποιες άλλες πάλι προτάσεις δεν έχουν πρόκληση, είναι πολύ συγκεκριμένες σε ένα άτομο, ή είναι για ρεκόρ που δεν μπορούν να καταρριφθούν.

Επίσης, εξαιτίας των περιορισμών του χώρου και των περιορισμένων πηγών, δεν είναι πλέον δυνατό για εμάς να αναγνωρίσουμε ή να δημοσιεύσουμε εθνικά ή τοπικιστικά ρεκόρ. Γι’ αυτό εξάλλου ονομαζόμαστε Guinness World Records, κι όχι Guinness Book of Records.

Παρόλο που σίγουρα δεν υποτιμούμε αυτά τα επιτεύγματα, θέλουμε όλα τα ρεκόρ μας να είναι αποδεκτά, να μπορούν να προσδιοριστούν ποσοτικά και να μπορούν να καταρριφθούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου