Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Κόσμος-Παράξενα

Πήγε για ψωμί και…βγήκε πεινασμένος!




Η αφηρημάδα ενός βέλγου συνταξιούχου δεν έχει όρια! Ο άνθρωπος πήγε με το αυτοκίνητο του να αγοράσει ψωμί στον κοντινότερο φούρνο της γειτονιάς του, και κατάφερε τελικά να φτάσει στη Βαυαρία!


Σύμφωνα με την αστυνομία που πήγε και τον μάζεψε, ο συνταξιούχος πήρε λάθος στροφή και οδηγούσε στο οδικό δίκτυο Βελγίου – Γερμανίας επί ώρες, περίπου 400 χιλιόμετρα μακρύτερα από τον προορισμό του.

Τελικά… έμεινε από βενζίνη σε μια μικρή πόλη ονόματι Βάλντασχαφ.

Κάποιοι οδηγοί εντόπισαν τον συνταξιούχο να περιπλανιέται με τις παντόφλες και ειδοποίησε την αστυνομία.

Εκείνοι απομάκρυναν το αυτοκίνητό του και τον μετέφεραν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, όπου αργότερα ήρθαν και τον πήραν οι συγγενείς του.

Η κόρη του δήλωσε στην αστυνομία ότι ο πατέρας της συχνά χάνεται όταν οδηγεί, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε φτάσει τόσο μακριά όσο η Γερμανία.







Χαμογελάτε είναι…υποχρεωτικό!



Η επιθυμία να έχουν ευδιάθετους υπαλλήλους, οδήγησε τους Γιαπωνέζους να τοποθετήσουν μετρητές που θα μετράνε, τι άλλο…το χαμόγελό τους. Με το χαμόγελο στα χείλη, λοιπόν, θα πρέπει να είναι οι υπάλληλοι, καθώς εάν τους προδώσει το μηχάνημα, θα τους γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις. Πάνω στον ευδιάθετο…κάτω στον κατσουφιασμένο υπάλληλο!!!


Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να τοποθετηθούν σε 15 σταθμούς στο Τόκιο μηχανογραφικοί σαρωτές, οι οποίοι θα καταγράφουν την καμπυλότητα του χαμόγελου, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι αυτό είναι αρκετά πλατύ.

Σε όσους παρατηρηθεί ότι βρίσκονται κάτω από τα επιτρεπτά όρια, θα γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις προκειμένου να δείχνουν λιγότερο σοβαροί και φυσικά περισσότερο χαρούμενοι.

Το συγκεκριμένο σύστημα πρόκειται να εισαχθεί και σε νοσοκομείο στην Οσάκα για να ελέγξει τη φιλική διάθεση του προσωπικού.

Το συγκεκριμένο λογισμικό έχει αναπτυχθεί από την Ιαπωνική εταιρεία Omron. Άλλωστε οι Ιάπωνες εκτιμούν σε μεγάλο βαθμό την καλή εξυπηρέτηση των πελατών.

Μελλοντικά, οι συγκεκριμένες συσκευές ίσως τοποθετηθούν και σε καταστήματα, όπου θα καταγράφουν τις αντιδράσεις των καταναλωτών για τα προς πώληση προϊόντα.





"Το πλήρωμα σας εύχεται καλή διασκέδαση..."


Je t’ aime… καταστάσεις θα βιώσουν όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν με τις… Ερωτικές Αερογραμμές!


Πρόκειται για μια εταιρεία που ίδρυσε ο πιλότος Κρέιγκ Τζούστο το 2006, η οποία προσφέρει ερωτική… αναζωογόνηση στα ζευγάρια που θα επιλέξουν να πετάξουν πάνω από τις Ανατολικές ακτές της Αυστραλίας.

Η πτήση διαρκεί 40 λεπτά, με ένα δικινητήριο Beech H-18S, το οποίο περιλαμβάνει ανέσεις όπως σατέν σεντόνια, σαμπάνια, φράουλες και λουλούδια. Μάλιστα η εταιρεία παρέχει ακόμα και πιστοποιητικό που μπορούν να επιδείξουν στους φίλους τους, έτσι σε περίπτωση αμφισβήτησης από κανέναν άσπονδο κολλητό.

Σύμφωνα με τον Τζούστο περίπου 100 ζευγάρια έχουν πετάξει, τα περισσότερα από τα οποία γιόρταζαν επετείους ή γενέθλια. . "Προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε όλους τους πελάτες μας", επισήμανε ο πιλότος και αποκάλυψε πως "πολλοί ζητούν περισσότερες...αναταράξεις".





Απιστία και γραπτά μηνύματα αποτελούν “εκρηκτικό” συνδυασμό



Αν είστε άπιστοι στη σχέση σας και δεν θέλετε να αποκαλυφθείτε, καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε πολύ το κινητό για να στέλνετε ερωτικά μηνύματα…


Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από αυστραλιανή εταιρεία τηλεφωνίας, καθώς – όπως διαπιστώθηκε – το 25% χρηστών κινητών τηλεφώνων είτε ανακάλυψαν ότι ο σύντροφός τους, τους απατούσε βλέποντας επίμαχο μήνυμα στο κινητό ή ανακάλυψαν μία κρυφή σχέση, πάλι μέσω μηνύματος.

Τα ερωτικά μηνύματα είναι πολύ πιθανόν είτε να τα δει κάποιος που δεν πρέπει, είτε εμείς οι ίδιοι να κάνουμε λάθος και να τα στείλουμε εκεί που δεν πρέπει. Η έρευνα της Telstra Corp. διαπίστωσε ότι ένας στους πέντε έχει στείλει μήνυμα που προοριζόταν για τον σύντροφο ή τον εραστή τους, σε κάποιον άλλο από λάθος.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας ως δείγμα 1.200 χρήστες κινητών τηλεφώνων, έδειξε ότι οιΑυστραλοί είναι «εθισμένοι» στα γραπτά μηνύματα.

Το 30% δηλώνουν ότι αυτή είναι η αγαπημένη τους μέθοδος επικοινωνίας. Επίσης, τέσσερις στους δέκα χρήστες κινητού, στέλνουν μέχρι επτά μηνύματα την ημέρα, με βασικούς αποδέκτες φίλους και μέλη της οικογένειάς τους. Ειδικά οι γυναίκες διαπιστώθηκε ότι αγαπούν πολύ να μένουν σε επαφή με αγαπημένα πρόσωπα μέσω μηνυμάτων που τους στέλνουν.





Η “χημεία” του παθιασμένου φιλιού




Ποιο είναι το μυστικό ενός παθιασμένου φιλιού; Η χημεία – στην κυριολεξία – λενε αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εκείνη τη στιγμή απελευθερώνεται ένα πολύπλοκο ορμονικό-χημικό «κύμα» στον εγκέφαλο που κάνει τον/την σύντροφο να νιώθει έξαψη, ευτυχία ή χαλάρωση.


«Η μελέτη μας δείχνει ότι το φίλημα είναι πολύ πιο πολύπλοκο και προκαλεί ορμονικές αλλαγές και πράγματα που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί ότι συνέβαιναν», δήλωσε η καθηγήτρια ψυχολογίας Γουέντι Χιλ, επικεφαλής της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου Λαφαγιέτ στην Πενσιλβάνια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, η κυρία Χιλ ήθελε να διαπιστώσει τι συμβαίνει όταν φιλιούνται δύο άνθρωποι, που να προκαλεί τέτοια δυνατή συναισθηματική αντίδραση απλώς με την επαφή των χειλιών. Οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν τις επιπτώσεις του φιλιού στα επίπεδα δύο ορμονών, της ωκυτοκίνης και της κορτιζόλης, σε ζευγάρια πριν και μετά το άγγιγμα των χεριών τους, καθώς επίσης πριν και μετά το φίλημα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η κορτιζόλη (ορμόνη του άγχους) έπεφτε και στα δύο φύλα μετά την επαφή των χεριών και το φίλημα – ως αναμενόταν -, ενώ η ωκυτοκίνη (ορμόνη των συναισθηματικών δεσμών) αυξανόταν στους άνδρες και έπεφτε στις γυναίκες, κάτι που αποτελεί απρόσμενο εύρημα.

Αίνιγμα παραμένει ωστόσο πως το φιλί προκαλεί τόσο σημαντικές ορμονικές αλλαγές. Φυσικά, οι ψυχολογικοί παράγοντες διαδραματίζουν κάποιο ρόλο, αλλά ορισμένοι ερευνητές υποπτεύονται ότι το σάλιο περιέχει φερομόνες, χημικούς «αγγελιαφόρους» που υπάρχουν και σε άλλα θηλαστικά.

Η καθηγήτρια ψυχολογίας Σούζαν Χιούζ του κολεγίου Ολμπράιτ της Πενσιλβάνια, η οποία έχει κάνει έρευνα που δείχνει τη σημασία του πρώτου φιλιού για τη συνέχεια μιας σχέσης, υποστηρίζει ότι το φιλί είναι σημαντικό από βιολογική-εξελικτική σκοπιά, επειδή το χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να ξεχωρίζουν τους δυνητικούς εραστές και συζύγους. «Οι γυναίκες δίνουν πολύ μεγαλύτερη σημασία στην αναπνοή και τα δόντια ενός άνδρα, γιατί θεωρούν ότι αυτό αποτελεί ένδειξη ότι φροντίζει για την υγιεινή του, πράγμα που νοιάζει πολύ περισσότερο τις γυναίκες».

Πέραν της χημικής και σεξουαλικής συγκίνησης, το φιλί έχει και μια ακόμη ωφέλεια. Σύμφωνα με την καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο Ράτγκερς του Νιού Τζέρσι, Έλεν Φίσερ, πιστεύει ότι το φιλί βελτιώνει το σύνολο της υγείας κάποιου. «Αν μοιράζεσαι τα μικρόβιά σου με κάποιον άλλο, τονώνεις το εσωτερικό ανοσοποιητικό σου σύστημα» λέει.





Κατασκευάστηκε το πρώτο προσθετικό οστό από ξύλο


Μία ομάδα Ιταλών επιστημών κατασκεύασε το υλικό ενός προσθετικού οστού από ξύλο, το οποίο κρίνεται ως το πλέον κατάλληλο για τη συμπλήρωση κενών στα οστά ασθενών, μετά από αφαίρεση καρκινικών όγκων ή μετά από σοβαρά κατάγματα.


Μέχρι σήμερα, το ξύλο εθεωρείτο ακατάλληλο για την αντικατάσταση μερών των οστών, καθώς διαβρωνόταν και σάπιζε μέσα στο σώμα.

Οι Ιταλοί επιστήμονες, με επικεφαλής την ερευνήτρια Άννα Ταμπιέριωστόσο, μεταμόρφωσαν τα δομικά συστατικά του ξύλου στο υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα οστά, κατορθώνοντας ταυτόχρονα να διατηρήσουν τη φυσική, πορώδη δομή του ξύλου.

Σημειώνεται πως το η δομή του ξύλου, που έχει πόρους και κανάλια, είναι παρόμοια με αυτήν του εσωτερικού των οστών. Οι πόροι επιτρέπουν στα κύτταρα να διαπερνούν το υλικό, όπως συμβαίνει στα φυσιολογικά οστά, ενώ τα κανάλια επιτρέπουν στα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία να αναπτυχθούν ξανά μέσα στη δομή του προσθετικού οστού.

Οι ερευνητές θέρμαναν το ξύλο για να απομακρύνουν το νερό και τις πρωτεΐνες που περιέχονταν σε αυτό, αφήνοντας έτσι μόνο ένα σκελετό άνθρακα με την αρχιτεκτονική δομή του ξύλου.

Στη συνέχεια προκάλεσαν την χημική αντίδραση αυτού του "σκελετού" με διοξείδιο του άνθρακα και οξυγόνο, μετατρέποντάς τον σε ανθρακικό ασβέστιο. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα λευκό υλικό, που από χημική άποψη δεν διακρίνεται από οστό, αλλά που έχει την δομή ενός ξύλου.

Σύμφωνα με την έρευνα, λόγω της ύπαρξης των πόρων και των καναλιών, το νέο υλικό μπορεί να ενσωματωθεί πιο εύκολα στο σώμα σε σχέση με τα συνθετικά οστά από υλικά όπως το τιτάνιο, ωστόσο προς το παρόν, δεν είναι κατάλληλο για να αντικαταστήσει ολόκληρα οστά, επειδή μιμείται μεν το "σπογγώδες" υλικό στο εσωτερικό των οστών, αλλά δεν έχει τη δύναμη και την πυκνότητα του εξωτερικού των φυσικών οστών.

Η σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Materials Chemistry (Περιοδικό της Χημείας των Υλικών).





Αν κόψω το τσιγάρο θα πάρω κιλά; - Τι λένε οι ειδικοί



Αν σκέφτεστε να κόψετε το τσιγάρο αλλά φοβάστε ότι θα πάρετε κιλά δεν είστε μόνος. Οι περισσότεροι καπνιστές και ειδικά οι γυναίκες μοιράζονται την ίδια ανησυχία μαζί σας, ανησυχία που μάλλον αποδεικνύεται υπερβολική, αφού στατιστικά το 80% των πρώην καπνιστών δεν παίρνουν παραπάνω από 3-4 κιλά μετά τη διακοπή του καπνίσματος.


Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που παίρνουν περισσότερα κιλά αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να μην ευθύνονται οι αλλαγές στο μεταβολισμό εξαιτίας της διακοπής του καπνίσματος αλλά το γεγονός ότι πολύ απλά οι πρώην καπνιστές προσπαθούν να καλύψουν το αίσθημα στέρησης, που νιώθουν, με την υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

Η δράση της νικοτίνης

Η αλήθεια είναι ότι βραχυπρόθεσμα η νικοτίνη μπορεί να μειώσει την όρεξη. Πιο συγκεκριμένα καταστέλλει την όρεξη για διάστημα 2 έως και 3 ωρών από το κάπνισμα ενός τσιγάρου, ενώ ενισχύει την αίσθηση κορεσμού μετά από το γεύμα. Παράλληλα αυξάνει την ενέργεια που χρησιμοποιεί ο οργανισμός.

«Ένα τσιγάρο αυξάνει κατά 3% την κατανάλωση ενέργειας στο επόμενο μισάωρο» σημειώνει η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, Ιωάννα Κατσαρόλη. «Σε συνήθεις καπνιστές που καπνίζουν 24 τσιγάρα μέσα σε μία ημέρα, παρατηρείται αύξηση του μεταβολισμού, που κυμαίνεται στις 2230 με 2445 θερμίδες. Η εξήγηση για την προσωρινή αυτή δράση συνδέεται με το γεγονός πως η νικοτίνη διεγείρει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα του οργανισμού, το οποίο εκτός των άλλων επηρεάζει και το μεταβολικό μας ρυθμό.»

Οι επιδράσεις αυτές του τσιγάρου πιθανότατα εξηγούν για ποιο λόγο οι καπνιστές έχουν κατά μέσο όροχαμηλότερο σωματικό βάρος από τους μη καπνιστές αλλά και για ποιο λόγο όσοι διακόπτουν το κάπνισμα έχουν την τάση να παίρνουν βάρος.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η δράση αυτή του καπνίσματος εξασθενεί σε παχύσαρκα άτομα και επηρεάζεται από το βαθμό σωματικής άσκησης και γενικότερα από τη φυσική κατάσταση του καπνιστή.

Περισσότερα κιλά οι «θεριακλήδες»

Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί παρατηρείται ότι οι «βαρείς» καπνιστές ζυγίζουν περισσότερο από τους «ελαφριούς» καπνιστές. Αν και είναι δύσκολο να δοθεί επιστημονική εξήγηση σε αυτό το γεγονός φαίνεται ότι οι «θεριακλήδες» έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο επιρρεπείς και σε άλλες κακές συνήθειες, που ευνοούν την αύξηση του σωματικού βάρους, όπως είναι η ανθυγιεινή διατροφή, η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ και η καθιστική ζωή.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ένα παχύσαρκο άτομο επιχειρεί να σταματήσει το κάπνισμα, συνήθως παίρνει και άλλα κιλά, με αποτέλεσμα να απογοητεύεται και να ξαναρχίζει το κάπνισμα.

+3 κιλά μετά τη διακοπή καπνίσματος

Ελάχιστες έρευνες έχουν εξετάσει τις χρόνιες επιπτώσεις του καπνίσματος στο μεταβολισμό. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι η διακοπή του καπνίσματος οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους, που κατά μέσο όρο είναι3 κιλά. Μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην πρόσληψη βάρους.

Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε ότι η μέση αύξηση σωματικού βάρους δέκα χρόνια μετά τη διακοπή του καπνίσματος ήταν 2,8 και 3,8 κιλά σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Το γεγονός αυτό αποδόθηκε όχι μόνο στη μεταβολική δράση του καπνίσματος αλλά και στην αυξημένη πρόσληψη θερμίδων. Είναι αναμενόμενη εξάλλου η αντικατάσταση μίας δραστηριότητας, από την οποία ο πρώην καπνιστής αντλούσε ευχαρίστηση, δηλαδή του τσιγάρου, με μία άλλη που επίσης του χαρίζει απόλαυση, όπως είναι η κατανάλωση φαγητού.

«Η αλήθεια είναι ότι ο μηχανισμός που εξηγεί την αύξηση στο σωματικό βάρος μετά τη διακοπή του καπνίσματος, δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητός», επισημαίνει ο διαιτολόγος - διατροφολόγος, M.Sc,Παρασκευάς Παπαχρήστος. «Ωστόσο θα μπορούσαμε να πούμε ότι οφείλεται βασικά σε δύο παράγοντες: στην αύξηση της θερμιδικής πρόσληψης, που κατά μέσο όρο υπολογίζεται στις 250-300 θερμίδες την ημέρα και στη μείωση των ενεργειακών δαπανών. Είναι σημαντικό, όμως, ότι η επίδραση αυτή αρχίζει να εξασθενεί μετά την πάροδο έξι μηνών από τη διακοπή του καπνίσματος.»

Με λίγα λόγια: το κάπνισμα συνδέεται με το σωματικό βάρος. Αν και έχουμε συνηθίσει να το συσχετίζουμε με τη διατήρηση χαμηλού βάρους, οι βαρείς καπνιστές έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι σε σχέση με όσους καπνίζουν λίγο ή καθόλου.

Από την άλλη πλευρά, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να φέρει λίγα κιλά παραπάνω, όμως η επίδραση αυτή συνήθως παύει να υφίσταται 6 μήνες αργότερα.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να συγκρίνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του τσιγάρου και του αυξημένου σωματικού βάρους, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αύξηση στο βάρος, που υπερβαίνει τα 20 κιλά, θα μπορούσε να συγκριθεί με τις βλαβερές επιδράσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Όσον αφορά το τελευταίο αρκεί να σκεφτείτε ότι κάθε 10 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει εξαιτίας του τσιγάρου.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου